Moderne Opel Manta is letterlijk en figuurlijk groen

Moderne Opel Manta is letterlijk en figuurlijk groen

Deze Opel Manta is perfect voor New Kids Electro: de politiek correcte remake van New Kids.

Bij een groene Opel Manta denk je waarschijnlijk vooral aan Maaskantje, happy hardcore op standje gehoorschade en bepaalde Brabantse krachttermen. Daar zal Opel New Kids waarschijnlijk niet heel dankbaar voor zijn. Het merk laat de eerste glimp zien van een Opel Manta die wel de juiste associaties op moet roepen. Deze is namelijk volledig elektrisch.

Voor een Opel coupé is vandaag de dag helaas niet meer zoveel animo. Vandaar dat de nieuwe Astra er niet meer als driedeurs is. In de jaren ’70 was dat anders: van de Manta A werden in vijf jaar tijd bijna 500.000 stuks aan de man gebracht. De Manta B was niet minder succesvol en ook langer in productie. Daarvan werden er zodoende 738.244 verkocht.

Opel is de Manta nog niet vergeten: het merk is van plan alle modellen een vleugje Manta mee te geven met het nieuwe familiegezicht. Ze zijn al beginnen met de compleet nieuwe Opel Mokka en de vernieuwde Crossland. Op de laatste oogt het nieuwe front wat minder goed dan op de eerste, maar dat komt omdat de Crossland nog volgens de oude designtaal is ontworpen.