Dikke rietmatten

Dikke rietmatten

Rietmatten bij de rietmattenspecialist komen in drie soorten. Ongepelde rietmatten, gepelde rietmatten en dikke rietmatten. Één van deze varianten is de dikke rietmat. Doordat ze een stengeldikte hebben van 15mm is dit de dikste rietmat die ze hebben. Doordat de stengels zo dik zijn, kan je deze rietmat perfect gebruiken om meer privacy te creëren. Het zorgt voor een maximale gezichtsdichtheid.

Vanwege de dikke stengels en de stevige kwaliteit wordt deze mat vaak gebruikt als balkonscherm of zelfs als vervanging van een hek of schutting. Met een dikke rietmat creëer je niet alleen meer privacy, maar zorg je ook voor een leukere uitstraling in je tuin of balkon.

Doordat de dikke rietmatten in tegenstelling tot gepelde rietmatten onbewerkt zijn en dikkere stengels bezitten in vergelijking met de andere varianten, is deze rietmat variant erg sterk en stevig.

Wanneer deze rietmat soort onoverdekt wordt geplaatst zal de levensduur ongeveer 5 jaar zijn, mocht deze overdekt geplaatst worden, dan zal de levensduur van de mat mogelijk langer worden.

Als je dus een andere rietmat variant zoekt dan heb je nog keuze uit de gepelde en de ongepelde. De gepelde hebben de eerste laag verwijderd, waardoor je een gele en tropische uitstraling krijgt. De ongepelde rietmat is ideaal voor buiten gebruik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *